2011. november 4., péntek

Tormay Cécile: Emberek a kövek között - Jelenlegi ára: 1 805 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Emberek a kövek között : regény és elbeszélésekA könyv listaára: 2200 Ft. Leírás:
A regény valahol lent Szlavóniában, egy kicsiny falucskában játszódik, ahol az égbe nyúló fenyveserdők varázsát a hegyek kemény kősziklái törik meg. Itt a kövek között él Jella, a gyermeklány, akinek sanyarú sors jutott osztályrészül. A falu cédájaként kiközösített édesanyja miatt őt is elkerülik az emberek, és amikor fölserdül, még gyermekkori barátja, Davorin is cserben hagyja. Végleg magára marad, amikor édesanyja elköltözik az őt folyamatosan megalázó, kegyetlen faluból. Jella tanulatlan lányka, írni és olvasni nem tud, ám a természet szépségeiben képes meglelni a mindennapi élet örömeit. Kecskéket legeltet, hogy a tej és a sajt árából valami eleséget vehessen magának, hogy éhen ne haljon. Fönn a hegytetőn egyszer meglát egy mesebeli kicsiny házat, amelyről kiderül, hogy vasúti őrbódé és az öreg bakter, Péter a lakója. Jella gyermeki lelke a vasúti síneket is, amely egy általa nem ismert világ felé halad, csodának látja. Anyja halála után természetesnek véli, hogy az öreg bakternek nyújtsa a kezét, aki megsajnálja a lányt és igencsak jól bánik vele. Mint a mesében, békés, csendes napokat töltenek együtt, ám egy napon a közeli vasúti őrházba új alkalmazott érkezik, András. Péter fiaként szereti a magányos fiatalembert, aki gyakori vendég lesz Jelláék házában. Az ifjú asszony szívében azonban igaz szerelem ébred András iránt, aki alföldi fiú lévén, nem tudja megszokni a magas hegyekkel körülzárt világot, és egyre csak hazavágyik falujába, Jella lángoló, odaadó szerelmének azonban nem tud ellenállni. Péter, aki semmit sem sejt a fiatalok kapcsolatáról, szomorúan veszi tudomásul, hogy a fiú hazatér a falujába. Jella előtt távozását azzal szépíti, hogy csak szabadságra megy, és előbb vagy utóbb de vissza fog térni. Az asszony azonban hiába várja szerelmesét, majd egy napon levél érkezik, mivel nem tudja elolvasni azt, csak szívével érzi, hogy András betűit látja, és szerelmes vallomásnak véli a sorokat. Amikor a férje elolvassa a levelet, Jella fájdalma kimondhatatlan, András ugyanis azt írta, hogy megnősült és új asszonyával visszatér a hegyek közé. Jella ekkor már nem tudja tovább titkolni fájdalmát, és Péternek is szembesülnie kell asszonya hűtlenségével, ám ő megbocsájtana, de a szerelmes Jella az Andrást hozó vonat elé veti magát... A finoman cizellált, impresszionisztikus, sőt némely motívumaiban szimbolista elemekkel is élő regény nem pusztán nosztalgiakönyv, értéke a huszadik századi magyar elbeszélő irodalomnak széles körben érdemes ajánlani. ISBN: 978-963-267-129-1A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont használt könyvek
BookHouse Könyvdiszkont új könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a Budapesten van lehetőség (Árpád híd pesti hídfőjénél, Hétfő-Csütrötök: 10. 00-19. 00; Péntek: 10. 00-18. 00). Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. A szállítási költség Magyarországon előre utalással 795 Ft., utánvéttel 995 Ft., de 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 3 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 1 805 Ft

Az aukció vége: 2011-11-05 13:40
. Tormay Cécile: Emberek a kövek között - Jelenlegi ára: 1 805 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése