2011. július 29., péntek

Tokarczuk, Olga: Őskor és más idők - Jelenlegi ára: 2 380 Ft

BookHouse könyvdiszkont: Az ezer könyv házaTisztelt Érdeklődő! A BookHouse Könyvdiszkont Csapata üdvözli Önt! Kérjük, csak a terméklapon olvasható szállítási feltételek elfogadása esetén licitáljon a termékre! Őskor és más időkA könyv listaára: 2900 Ft. Leírás:
Varázslatos világba vezeti olvasóit a kiváló lengyel írónő, akinek Őskor című regényét az idei Könyvfesztiválon is bemutatták. A cím megtévesztő, ugyanis a regény egy délkelet-lengyelországi kis falucskáról szól, amelyről azonban már a regény elején megtudjuk: mitikus hely, határait angyalok őrzik. Egyértelmű utalás ez a bibliai, örökre elveszett Édenkertre. Olga Tokarczuk azonban bravúrosan kapcsolja egybe a tér és az idő fogalmát, ugyanis az egységes cselekményt nélkülöző, lírai és tragikus elemekben gazdag, miniatűr filmfelvételek kockáiból összeálló regény olyan novellaszerű epizódokból épül fel, melyek egy-egy szereplő vagy tárgy kijelölt idejét emelik látótérbe. Misia ideje , Ivan Mutka ideje, A kert ideje, A Játék ideje stb. - ezek a fejezetcímek egyértelműen a bibliai Prédikátor könyvének híres szavaira utalnak: Mindennek rendelt ideje van. Az 1914-től, az első világháború kitörésétől egészen a Szolidaritás mozgalmáig ívelő, vagyis mintegy hét évtizedet, három generáció életét átfogó regény hősei csakis Őskor rendelt terében élnek. Életük értelmét rendelt idejük felvillanásában nyeri el, végül azonban, miután elvonult előttünk az egész huszadik századi történelem - cári tisztek jönnek a férfiakért, aztán német katonák hozzák a moslékot a kutyás öregasszonynak, Florentynkának, akit később agyonlőnek, és vonakodva teherautóra teszik a zsidókat, orosz katonák kvaterkáznak az együgyű Izydorral, a falu az erdőbe költözik, a Rossz Ember meg a faluba, miközben a kastélybeli földbirtokos úri egykedvűséggel kártyalapokon méri ki a játék menetét, majd a háború után a hársfákat kivágják, az alkoholt illegálisan mérik, és a szép Misia ősz haját levágatja - minden visszahull a pusztulásba, és csak az egésznek valami homályos érzete marad meg az olvasóban. Egy-egy szereplő néha főhőssé, aztán mellékalakká válik, az együgyűségen keresztül a legmélyebb bölcsességek tárulnak fel. A Márton László utószavával ellátott, Körner Gábor kiváló fordításában élvezhető, kivitelében is igényes regény a közeljövő nagy könyvsikere lehet idehaza. ISBN: 978-963-236-333-2A termék eladó új, olvasatlan állapotban. Kínálatunkban több mint tízezer új és használt könyv szerepel, melyeket raktárról tudunk szállítani. A gyerekkönyvektől kezdve a szépirodalmon át a bestseller kiadványokig rengeteg könyv címből választhat.
Nézze meg őket most: BookHouse Könyvdiszkont könyvekSzállítási feltételek: Személyes átvételre kizárólag a budapesti üzletünkben van lehetőség (az Örs vezér tértől 1 percre), hétfőtől péntekig 9. 30 és 17. 30 óra között, valamint szombaton 9. 30 és 13. 30 óra között. Házhoz szállítás futárszolgálattal, előre fizetéssel vagy utánvéttel lehetséges. 10. 000 Ft. feletti vásárlás esetén a szállítás díjtalan. A leütést követő 1-2 munkanapon belül kerül a könyv a raktárból az üzletbe, így aznapi átvétel nem lehetséges. A leütést követő 7 napon belül, kérjük, e-mailen jelentkezzen a könyvért, és adja meg, milyen módon (személyes vagy házhozszállítás) szeretné átvenni a könyvet. Kínálatunkban kizárólag raktárkészleten lévő könyvek találhatók, azonban a beszerzések és eladások függvényében a készletünk folyamatosan változik, ezért sajnos előfordulhat, hogy a megrendelt könyv közben elfogyott.
Ajánlatunk a készlet erejéig érvényes. Készlethiány esetén, a megrendelést előfoglalásba tesszük és tájékoztatjuk Önt a várható szállítási időpontról. A gyors és pontos kommunikáció miatt kérjük, hogy lehetőség szerint e-mailben tartsa velünk a kapcsolatot! Kérjük csak a fentiek tudatában licitáljon a termékre! Köszönjük, hogy megtisztel bennünket bizalmával!
a BookHouse Könyvdiszkont Csapata


Jelenlegi ára: 2 380 Ft

Az aukció vége: 2011-07-31 05:46
. Tokarczuk, Olga: Őskor és más idők - Jelenlegi ára: 2 380 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése